سیم برق

ساخت وبلاگ

مشخصات سیم برق چگونه است؟

سیم‌ها از دو قسمت اصلی تشکیل می‌شوند. یک قسمت آن هادی نام دارد و نام قسمت دیگر عایق است. هادی سیم‌های برق از فلزهای رسانا مانند مس، آلومینیوم، طلا، نقره، روی، نیکل، قلع، آهن، سرب، فولاد ساخته می‌شود. همچنین می‌توان برای تولید این بخش، رساناهای مختلف را باهم ترکیب کرد.
عایق سیم‌های برق نیز از مواد پلاستیکی تولید می‌شود. این مواد خاصیت ضد رطوبت دارند و غیر قابل اشتعال هستند. جنس مواد عایق سیم‌های برق، PVC، پلی اتیلن، پلی پروپیلن، ترموست‌ها و… است. عایق‌ها جهت محافظت در برابر ولتاژ به صورت یک لایه و چند لایه ساخته می‌شوند.

کاربرد سیم‌های برق و مشخصات آن‌ها روی عایق‌های سیم‌ها با توجه به علامت اختصاری مشخص و نوشته می‌شود. این مشخصات در خرید و انتخاب سیم برق مناسب نقش مهمی ایفا می‌کنند.
این مشخصات روی سیم‌ها نسبت به کاربردی که دارند، منحصر به فرد است. به همین دلیل باید کاربرد مورد نظر خود را مشخص کنید و سپس برای خرید سیم با توجه به ویژگی‌ها اقدام کنید. هر کدام از ویژگی‌های سیم دارای علامت اختصاری مخصوص به خود هستند.

کابل برق
نحوه اتصال سیم برق

وسایل برقی در زندگی انسان امروز نقش مهمی ایفا می‌کنند. یکی از مهم‌ترین نکات در سیم‌کشی نحوه اتصال صحیح این سیم‌هاست. در واقع سیم کشی امکان جریان برق در وسایل مختلف را فراهم می‌کند. اگر این کار به روش درستی انجام نشود، احتمال ایجاد خسارت‌های جانی و مالی بسیار زیاد خواهد بود.

این امر با اتصال صحیح سیم‌های برق در وسایل الکتریکی امکان پذیر می‌باشد. روش‌های متنوعی برای اتصال سیم‌های برق وجود دارد. انتخاب نوع روش به تشخیص فرد متخصص در این حوزه و نوع وسیله برقی انجام می‌شود.
⦁ لحیم کاری
⦁ نخ
⦁ پایانه‌های حلقه
⦁ پیچاندن
⦁ چنگ زدن
⦁ بلوک ترمینال
⦁ پرچ
اگر افراد معمولی قصد اتصال سیم برق را دارند، بهتر است از روش‌های لحیم کاری، ترمینال و اتصال به کمک درپوش استفاده کنند. این روش‌های ایمن و ساده هستند.

مقایسه انواع مختلف سیم برق

برای افراد برقکار دانستن و شناختن انواع مختلف سیم از اهمیت بالایی برخوردار است. این اهمیت به این دلیل است که آن‌ها با تجهیزات برقی مختلفی کار می‌کنند. هر کدام از این تجهیزات نیز دارای سیم‌های منحصر به فردی هستند. به طور کلی سیم‌های برق از نظر قطر، تعداد رشته، جنس هادی و عایق با هم متفاوت هستند.
تفاوت‌های سیم برق در ساختار باعث شده است که هر کدام در موقعیت خاصی کاربرد داشته باشند.

سیم‌های برق از نظر ساختاری به سه دسته تقسیم می‌شوند: سیم‌های مفتولی، سیم‌های افشان و سیم‌های ترکیبی (مفتولی و افشان). در ادامه این سه سیم را باهم مقایسه کرده‌ایم.

سیم مفتولی

نرمی و انعطاف پذیری مفتول در کنار مقاومت و طول عمر زیاد باعث شده است که به یکی از کاربرد‌ی‌ترین سیم‌های موجود در بازار تبدیل شود. این نوع سیم معمولا تک رشته است و هادی آن مسی است. عایق‌های به کار رفته در این نوع سیم نیز یا پلیمری هستند یا PVC. البته عایق‌های ترکیبی نیز برای سیم مفتولی تولید می‌شود. این نوع سیم در موارد زیر کاربرد دارد.
⦁ توزیع‌کننده‌های برق.
⦁ تابلوهای برق.
⦁ استفاده زیر لوله‌ها و گچ‌ها.

سیم افشان

این نوع سیم برق نیز تک رشته‌ای است و هادی آن از جنس مس است. عایق آن با استفاده از پلیمر تولید می‌شود. سیم برق افشان دارای مدل‌های مختلفی است که کاربردهای متعددی دارند. مهم‌ترین کاربردهای سیم افشان را در ادامه بیان کرده‌ایم.
⦁ سیم کشی ساختمان.
⦁ تجهیزات برقی.
⦁ سیستم‌های روشنایی و تابلوهای برق
سیم‌های ترکیب مفتول و افشان به اندازه دو نمونه‌ی قبلی کاربرد ندارند و در برخی از مصارف خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سیم برق
بهترین نوع سیم

مشتریان همیشه به دنبال خرید یک محصول با مرغوبیت و کیفیت بالا هستند. بهترین نوع سیم برق را با توجه به فاکتورهای مختلف می‌توان سنجید. اما سیم‌های برق درجه یک دارای ویژگی‌های مشخصی هستند. جنس عایق آن‌ها مرغوب است. همچنین هادی آن‌ها باید مس باشد و درصد خلوص مس نیز باید مشخص باشد. البته هادی‌های آلومینیومی نیز برای از مصارف کاربرد دارند.
انتخاب سیم برق برای کاربرانی که تخصصی در این حوزه ندارند، کار ساده‌ای نیست. آن‌ها ممکن است توانایی تشخیص محصولات مرغوب از نامرغوب را نداشته باشند. سیم بی‌کیفیت طول عمر زیادی ندارد. همچنین ممکن است باعث ایجاد اتصالی یا آتش سوزی شود.

بهترین راه انتخاب یک فروشگاه معتبر در این زمینه است. همچنین گارانتی محصولات از دیگر فاکتورهایی است که کیفیت یک محصول را تضمین می‌کند.

نکاتی وجود دارند که در انتخاب بهترین سیم برق به شما کمک می‌کنند. در رعایت این نکات حتما از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید.
⦁ افت ولتاژ نباید بیشتر از حد مجاز باشد.
⦁ جریان برق از حد مجاز جریان سیم و کابل برق نباید تجاوز کند.
⦁ حتما محاسبات اقتصادی در مورد سطح مقطع سیم از نظر افت توان انجام گیرد.

کاربرد روکش در سیم برق

روکش خارجی ترین لایه در سیم است. کاربرد روکش در سیم‌های برق به منظور عایق کردن سیم‌های رسانا و محافظت از اجزای داخلی آن در برابر تغییرات شیمیایی و نیروهای فیزیکی است.

روکش سیم‌های برق آن‌ها را از خوردگی، ساییدگی، پوسیدگی، رطوبت و آتش حفظ می‌کند. برای روکش سیم‌های برق از مواد مختلفی استفاده می‌شود. در قسمت اول به نام این مواد اشاره شد. کاربرد حساس سیم‌های برق اهمیت استفاده از روکش باکیفیت را دوچندان می‌کند. لازم به ذکر است که هر چه قطر هادی سیم بیشتر باشد، به همان نسبت به عایق‌های قطورتری نیاز خواهد داشت.

سیم برق
ویژگی‌های کلی روکش‌های سیم‌های برق عبارتند از؛

⦁ غیر قابل اشتعال هستند و هنگام آتش سوزی ، آتش را هدایت نمی‌کنند.
⦁ در مقابل مواد شیمیایی از ثبات بالایی برخوردارند.
⦁ در برابر کپ زدگی و عوامل جوی پایدار هستند.
⦁ عایق‌های PVC در دمای بالاتر از ۵- درجه سانتی گراد قابل استفاده هستند.
⦁ قابلیت ارتجاعی دارند و دارای استقامت مکانیکی هستند.
⦁ روکش سیم برق کاملا هادی سیم را در بر گرفته است.

سیم برق با توجه به نوع کاربردی که دارند بسیار متنوع هستند و به شکل‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شوند. آن‌ها از نظر جنس، شکل ، تعداد، سطح مقطع هادی‌ها و عایق‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و در دسته‌های مختلفی جای می‌گیرند.
پرتوکابل منبع معتبری برای خرید انواع سیم و کابل محسوب می‌شود. تنوع محصولات به شما کمک می‌کند سیم‌هایی مناسب برای کاربرد مورد نظر خود تهیه کنید. همچنین در صورت نیاز به راهنمایی می‌توانید از متخصصین فعال در پرتوکابل راهنمایی دریافت کنید.

راهنمای خرید کالا و سرویس های مختلف...
ما را در سایت راهنمای خرید کالا و سرویس های مختلف دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : Assistant Buyer assistantbuyer بازدید : 133 تاريخ : چهارشنبه 7 آبان 1399 ساعت: 22:36